29 martie 2012

ASA DA!

Copiii nostri nu numai ca sunt foarte inteligenti, dar sunt si foarte talentati!
Iata cateva din lucrarile lor, care dovedesc acest lucru:

















FELICITARI!

LINK POZE SERBARE 23.12.2011

Buna ziua.

In sfarsit, am reusit sa incarc toate pozele de la serbarea din decembrie intr-un album. Pentru vizualizare, dati click pe link-ul urmator:

https://picasaweb.google.com/anca.hutu/SedintaCuParintii?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKjVzva0qvuHNA&feat=directlink

Vizionare placuta!

Numai bine,
Anca Hutu

26 martie 2012

"FII INTELIGENT, NU FI VIOLENT"

Potrivit unui recent studiu, realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in 37 de tari din lume, Romania se situeaza pe locul al 2-lea la violenta in scoli, cu un procent de 70%, dupa Ungaria in care procentul este de 75% si inaintea filipinezilor, al caror procent a ajuns la 60%.
Pe de alta parte, elevii din Danemarca, Olanda si Singapore sunt cei care se simt in siguranta in scoli, doar 6%, respectiv 7% si 8% dintre ei se tem de violenta.
"Fii inteligent, nu fi violent" este numai unul dintre motto-urile campaniilor nationale, care se desfasoara periodic, cu scopul de a preveni si de a stopa violenta in scolile romanesti.

Si pe usa clasei noastre se afla un afis cu acest motto, dar, din pacate, unii dintre copiii nostri il ignora.



Violenta, atat sub forma ei fizica, cat si sub forma ei psihica, verbala, este prezenta aproape zi de zi, in viata copiiilor nostri. Dinti scosi, par smuls, suturi, pumni, palme, zgarieturi, ciupituri, ghiozdane si haine rupte, amenintari, jigniri si cuvinte urate, adresate mai ales de catre anumiti baieti anumitor colege ("graso", "proasto", "tampito", "nesimtito"), sunt manifestari foarte grave, care nu ar trebui sa ramana nesanctionate, ba mai mult ar trebui stopate.

S-a ajuns intr-un punct in care noi, parintii, sprijiniti de Doamna si de scoala, trebuie sa luam masuri, pentru a nu fi pusi in postura de a trece prin traume ori drame ireparabile.

Eu sunt mama unei fetite care are o fire prea impresionalbila si prea credula, care vrea sa se joace, sa alerge in pauze, impreuna cu colegele si colegii ei.
Ea imi povesteste cum cativa baieti din clasa hartuiesc aproape zilnic un coleg de-al lor, pentru simplul fapt ca este altfel decat ei, pentru ca nu a avut norocul sa se nasca si sa creasca intr-o familie ca al lor.
Alteori, acelasi grup de baieti, agreseaza fetele, impingandu-le, lovindu-le cu picioarele, cu palmele sau tragandu-le de par. Indiferent cum ii "intarata" fetele, baietii nu au niciun drept sa le loveasca! Si nici sa le jigneasca ori sa le intimideze, adresandu-le cuvinte urate!

Violenta elevilor nu s-a nascut in scoli! Ea, cu certitudine, isi are are radacinile fie in mediul familial, fie in accesul nesupravegheat la televiziune si Internet.

Haideti sa facem ceva acum pentru copiii nostri si sa-i invatam sa fie mai responsabili, mai civilizati si, cel mai important, sa nu fie violenti!

Anca Hutu

20 martie 2012

Creioanele nu sunt numai pentru desen!

REPERE: Creioanele nu sunt numai pentru desen....!! specta...:  Banalele creioane colorate folosite de cei mici la desenat au fost transformate in cautate obiecte de arta, gratie maiestriei artistei plas...
















 Subscribe in a reader

8 martie 2012

LA MULTI ANI!


LA MULTI ANI DOAMNEI NOSATRE DRAGI! MULTUMIM PENTRU TOT CE FACE PENTRU COPIII NOSTRI!
LA MULTI ANI TUTUROR MAMICILOR!
SA AVEM O SEARA MINUNATA, PLINA DE IUBIRE, ALATURI DE CEI DRAGI!


DESPRE 8 MARTIE
Traditia celebrarii femeii dateaza inca din vremea grecilor. Pe atunci, inclusiv maretii zei din Olimp aveau o zi in care sarbatoreau pe zeita Rhea, zeita-mama a tuturor, asociata deseori cu pamantul. Astfel, odata cu ei si pamantenii sarbatoreau femeia-mama, creatoarea tuturor fiintelor vii si simbol al renasterii perpetue.
Astazi, ziua de 8 martie celebreaza femeia la toate varstele, zambetul, gingasia, generozitatea si daruirea ei.

6 martie 2012

O mana de ajutor pentru Maria Fustasu!

Pentru Maria Fustasu, o fetita care inca nu a implinit  varsta de doi ani si pentru parintii ei, sintagma  " lupta pentru supravietuire " reprezinta cel mai important obiectiv al fiecarei zi.
Povestea Mariei, este scrisa pe blogul: http://cancerulnualege.blogspot.com/ . Nu trebuie sa ai talent de narator sau veleitati de blogger sa descrii drama ei si sa intelegi ca lupta este contratimp si ca-ti ramane foarte putin timp pentru ... a cere ajutor.
Raluca, mama Mariei este o prietena de-a Monicai, sotia mea. Consider ca este uman si crestineste,sa-i intinzi o mana de ajutor, cat ar fi el de mic, chiar si o vorba de incurajare, in aceasta situatie.
Acum avem posibiltatea, noi cei ce suntem angajati cu contract de munca, sa redirectionam 2% din impozitul anual pe venit, colectat si virat la Fisc de catre angajator. Trebuie doar sa completam un formular ( pe care-l puteti decarca de AICI : http://www.glontaru.ro/docs/Formular_230_Maria_Fustasu.doc
Originalul formularului completat trebuie depus la ANAF (pana cel tarziu la data de 15.05.2012), dar pentru a simplifica lucrurile, va rog sa mi-l transmiteti mie ori personal ori prin posta. Alaturi de formularele noaste vor ajunge si ale d.tra la familia Mariei.
Pentru detalii suplimentare ( adresa mea sau a familiei Mariei ) va rog sa ma contactati prin e-mail AICI.



Va multumesc.

Florin Glontaru / 06.03.2012