3 noiembrie 2010

tutorial blog " Sedinta cu parintii" ( Partea 1-a )

Incerc sa schitez pasii prin care sa puteti publica postari pe acest blog.
  •      Pasul numarul 1 - Creare cont Google ( asta in cazul in care nu aveti inca unul )
Accesati pagina de google pentru creare cont AICI . 
La crearea contului puteti folosi orice adresa valida de e-mail ( nu este obligatoriu sa o aveti de la google ). Va alegeti o parola si validati acceptul d.tra la conditiile cerute de Google ( exista o bifa pt. acest lucru) . Dupa ce apasati butonul de creare cont va trebui sa va verificati corespondenta in contul de e-mail specificat si sa confirmati ( sa validati cererea) . Dupa ce parcurgeti acesti pasi se poate spune ca aveti un " Cont Google " .
  • Pasul numarul 2 - Conectarea in Contul Google creat
Contul Google in puteti accesa din pagina de cautare Google - dreapta sus - " Conectati-va " sau AICI.
Dupa ce va introduceti adresa de e-mail a contului si parola aleasa va aflati intr-o pagina Google personalizata. In coltul dreapta sus veti observa ingrosat numele contului d.tra si link-uri catre setarile sale. Aici trebuie sa intrati pentru a vedea ce functii sunt atasate contului d.tra de catre Google . ( In acest moment inca nu aveti drepturi de publicare pe Blog )
Intrati prin tab-ul Setari / Setari Cont Google in pagina unde va veti edita PROFILUL contului. In stanga paginii sus veti gasi zona de acces pentru editarea profilului. Eu am zis sa trecem la biografie de ex.: "tatal/mama elevului AAAA BBBBB" . Dupa ce ati introdus informatiile pe care considerati ca le puteti face publice salvati.

  • Pasul trei - Invitatia de editare Blog
Eu ca administrator va trimit invitatiile prin e-mail. De acolo prin link-ul inclus in corpul mesajului veti parcurge pasii spre activarea functiei de postare pe blog.
La un anumit moment al acestei faze vi se va cere sa va completati un "nume de afisare". Eu propun ca forma numelui sa fie asa: [prenume nume parinte + ( Prenume copil ) ] . Eu am setat asa : Florin Glontaru ( Alexandru ). Astfel putem sa ne identificam mai bine!

La finele acestui pas veti ajunge la Tabloul de Bord al Blogului. De aici aveti acces la editarea postarilor d.tra.

sfarsitul primei parti!
revin dupa ceva testari :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu